Пшениця, соя і пальмова олія - основи світового раціону


Пшениця, соя і пальмова олія - основи світового раціону

Нове дослідження Міжнародного центру тропічного сільського господарства в Калі, Колумбія, показує, що сьогодні людство залежить від декількох великих рослинних культур, які стають популярними у всьому світі. Загальний глобальний раціон змінюється на більш просту систему. Вчені розглянули дані за 50 років, зібрані Організацією Харчування та Сільського господарства ООН, і зробили два цікавих відкриття.
Їх висновки стосувалися, наприклад, Китаю, де традиційний рис втрачає свої позиції завдяки зростанню споживання нових злаків, зараз стали більш доступними. У США і Європі люди їдять більше тропічних продуктів, у тому числі манго і кокосів. Друге важливе відкриття - це спрощення світового харчового меню, перехід до фаст-фуду і трьом основним культурам - пшениці, сої та пальмової олії. Останній продукт, що вирощується переважно в Індонезії і Малайзії, швидко захоплює світ.
Менш популярні злаки можуть назавжди зникнути з наших тарілок. Сорго і просо програють пшениці та кукурудзі, а національні південноамериканські злаки ока і маку стають менш популярними навіть у своїх традиційних зонах вирощування. Вчені кажуть, що причина цього - переселення жителів з сільських районів у міста. У них стає менше часу для готування і вирощування їжі, більше доступу до товарів з супермаркетів.
Популярність злаку залежить від того, скільки страв з нього можна приготувати. Пшениця зберігає лідерство вже кілька сторіч тому, що з неї можна зробити безліч смачних страв - від хліба до пива.



Сподобалась новина? Поділіться нею в соц. мережах!



Рекомендуємо переглянути:


Внимание!Інформація

Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости , не можуть залишати коментарі до цієї публікації.