Здорове харчування. Те що Ви повинні знати!
18-11-2012, 09:34 | Розділ: Здоров'я
Вирішивши перейти на здорову їжу, ви не просто повинні створити собі дієту, але і зрозуміти, що правильне харчування - це спосіб життя, який буде забезпечувати ваш організм всіма необхідними речовинами на довгі роки. Здорове харчування передбачає і можливість перебувати в хорошій фізичній формі, тобто відсутність хвороб і надлишкової ваги. Для того, щоб використовувати корисні властивості продуктів харчування, важливо їх знати! До вашої уваги цікаві факти про звичайні, такі знайомі нам продукти харчування.
Гарбуз. У гарбузі каротину (провітаміну А), що поліпшує зір і зростання, більше, ніж у моркві!
Радіонукліди. Найбільшою здатністю накопичувати радіонукліди володіє польський гриб. Для виведення з організму продуктів радіоактивного розпаду вживайте в їжу: малину, ожину, чорницю, суницю, чорну смородину.
Вживання соків. При хронічному захворюванні органів травлення пити соки (особливо багаті вуглеводами) під час і після прийняття їжі може спонукати посилення бродильних процесів в кишечнику і провокувати загострення патологічного процесу.
Найчастіше при зниженій і нормальної кислотності шлункового вмісту рослинні соки п'ють за 30-40 хвилин до їжі, при надмірному утворенні соляної кислоти в шлунку - через годину-півтори після їжі.
Відмова від м'яса і молока. Якщо людина, що дотримується дієти, відмовляється від м'яса і молока, їй може не вистачати рибофлавіну, одного з вітамінів групи В, які сприяють вивільненню енергії.
Джерела кальцію. Людям будь-якого віку важливо отримувати з їжею достатньо заліза, цинку і кальцію. Щоб забезпечити потребу організму в кальції, вживайте молочні продукти, в яких низький вміст жирів, овочі із зеленим листям і збагачені кальцієм вироби з подрібненого зерна. Також хорошими джерелами кальцію є лососина, сьомга з кістками, сардини, листова капуста.
Кольори чаю. У колірній класифікації найціннішим вважається білий чай; самим гармонійним - зелений чай (завдяки досконалому поєднанню благородного золотистого відтінку, витонченого смаку й аромату); найбільш насиченим - червоний чай (відрізняється яскравим пряним смаком і сильним "характером").
Зелений чай. До складу зеленого чаю входить близько 300 речовин. Хімічна природа деяких із них досі не розшифровано.
Зелений чай містить біологічно активні речовини, що володіють антиоксидантною дією в 6 разів більше, ніж чорний! Вміст калію, міді, цинку, фтору, йоду, вітамінів С, К і групи В в ньому також вище.
Японські вчені, котрі протягом 10-ти років спостерігали за 9 тис. осіб, прийшли до висновку: люди, котрі випивають в день по 9-10 чашок зеленого чаю, живуть на 5-7 років довше тих, хто пє інші напої.
Вівсянка. За останніми науковими даними, вівсянка в комплексі з вітаміном Е знижує шкідливу дію тваринних жирів на серце і судини. Найкорисніше у вівсянці - клітковина. Вона покращує обмін речовин, виводить токсини, надлишок цукру і холестерину.
Творог. Медики називають творог їжею, яка не знає заборон: він однаково гарний і дітям, і старим, і спортсменам, і тим, хто з усіх видів фітнесу воліє лише потягуванням на дивані.
Творог швидко псується. Через 2-3 діб зберігання в холодильнику (в скляному або емальованому посуді) він годиться тільки на приготування сирників або запіканки. Кальцій - не єдина перевага творогу. Цей продукт цінний завдяки повному набору незамінних амінокислот - від глутаміну до метіоніну.
Продовження читайте тут.
Сподобалась новина? Поділіться нею в соц. мережах!
Ключові теги: спосіб життя
Рекомендуємо переглянути:
Переглянули: 2787 чол. Kostyantin 0
Друк сторінки