З водоростей будуть робити «здоровий» шоколад


З водоростей будуть робити «здоровий» шоколад

У Європі шоколад відомий ще з 1520-х років. Його в Старий світ привіз конкістадор Ернан Кортес.
Шоколад - це не просто смачний продукт, але й добре відоме всім джерело жирів та кілокалорій.
Шоколад виготовляють з какао-бобів. Основними компонентами сухої речовини яких є жири, білки, вуглеводи, кофеїн, ароматичні сполуки тощо. Жир (масло какао) міститься в кількості 52-56 % сухої речовини.

Придумано шоколад з водоростей, котрий практично не поступається своїми смаковими якостями звичайному, але при цьому дозволяє зберегти талію.
У малих кількості він корисний (звичайно ж, ми говоримо про шоколад з високим вмістом какао), однак коли споживання шоколаду виходить за межі норми, це може стати небезпечним не лише для фігури, але і для здоров'я людини в цілому.
Ось чому шоколад з низьким вмістом жирів - мрія багатьох ласунів і тих, хто хоче схуднути, не відмовляючись при цьому від улюблених ласощів.
І, здається, такий шоколад нарешті з'явився. Вчені з Університету Варвік створили шоколад з водоростей. Його головною особливістю є те, що він містить мінімальну кількість жиру.
А все тому, що в цьому шоколаді містяться мікроскопічні капсули з желе, зробленого з агару - суміші морських водоростей. Цей компонент дозволяє надати шоколадній масі обсяг, замінюючи жир. До того ж водорості багаті клітковиною, яка пригнічує апетит.
Даний вид шоколаду цікавий тим, що при зниженні жирності продукту його текстура і смак практично не змінюються, чого не могли добитися раніше.
Дослідники і технологи вже провели випробування за участю добровольців. Виявилося, що смак шоколаду ніяк не страждає від додавання подібних кульок з водоростей.



Сподобалась новина? Поділіться нею в соц. мережах!



Рекомендуємо переглянути:


Внимание!Інформація

Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости , не можуть залишати коментарі до цієї публікації.