Здорове харчування. Те що Ви повинні знати! Продовження


Продовження раніше написаної статті.
Здорове харчування. Те що Ви повинні знати! Продовження

Макарони. Блюдо, приготоване з 100 г макаронів, на 30% задовольняє добову потребу в білках, вуглеводах і вітамінах групи В. Прикмети "правильних" макаронів (виготовлених з твердих сортів пшениці): рівний кремовий або золотистий колір, склоподібний злам, відсутність борошна в пачці, пружність готового продукту.

Макаронні вироби з м'яких сортів пшениці відрізняються білястим або отруйно-жовтим кольором, шорсткістю і схильністю, розварюючись, втрачати свою форму. Для виготовлення різнобарвних макаронів йдуть натуральні барвники: екстракт шпинату, моркви, буряка, чорнило восьминогів.
Гречана каша. Гречка - важлива сировина для отримання рутина. Ця речовина використовується для виготовлення ліків, що поліпшують стан кровоносних судин. Гречка - каша № 1, якщо розглядати її з точки зору вітамінів (В1, Р, В2), мінералів (кальцію, заліза, фосфору, йоду), органічних кислот (лимонної, яблучної) і амінокислот (триптофану і лізину), що відрізняються високою біоактивністю. Щоб відрізнити натуральну крупу від пропареної, достатньо подивитися на її колір: у першій він зеленувато-кремовий, у другої - темнувато-коричневий.

Шоколад. Головна "пам'ятку" шоколаду - флавоноїди - речовини, що володіють здатністю запобігати згущення крові і руйнувати тромби. Це дає нам право називати шоколад "найсмачнішою вітамінки" для серця!

0,4% теоброміну - міститься в шоколаді безпечна доза алкалоїду, тонізуючого нервову і серцево-судинну системи. Ця ж речовина ефективно і при кашлі. Стограмова плитка шоколаду містить близько 40 г жиру, 5 г білка, 55 г вуглеводів, 100 мг фосфору, 200 мг кальцію.
В Ізраїлі і деяких інших країнах гінекологи прописують чорний шоколад дамам, що страждають від ПМС.
Пшениця - чудове джерело вітамінів Е, групи В і селену. Рафінований злак втрачає до 99,9% корисних речовин!
Йоги дуже цінують кашу з пророслої пшениці, адже через два тижні "злакотерапіі" підвищуються гострота зору і координація рухів. Побічний ефект - поліпшення росту волосся. Пророслі зерна містять в десятки, навіть сотні разів більше заліза, кальцію, магнію і фосфору, ніж непророслих. Столова ложка продукту, додана в ранковий салат або кашу, - краща профілактика нервових, простудних та ендокринних захворювань.

Бета-глюкан - так називається диво-речовина, яка міститься в зародках пшениці і завдяки якому косметика на їх основі має одночасно зволожуючими, поживними і регенеруючі властивості.
Шипшина. Вітаміну С в плодах шипшини в 10 разів більше, ніж в чорній смородині, і в 100 разів більше, ніж у яблуках. Тибетська медицина лікує шипшиною більше сотні хвороб, причому вживання шипшини всередину далеко не хіт. Наприклад, за допомогою ванн з відвару плодів тамтешні знахарі повністю позбавляють стражденних від ревматизму. Напій з плодів шипшини - кращий засіб не тільки для профілактики застуди. Цей приємний напій відновлює працездатність і гальмує розвиток атеросклерозу.



Сподобалась новина? Поділіться нею в соц. мережах!


Ключові теги:

Рекомендуємо переглянути:


Інформація

Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости , не можуть залишати коментарі до цієї публікації.